Lukkan

Oletko pohtinut lasitetun terassin hankkimista, mutta lupa-asiat mietityttävät? Koostimme tietopaketin lupa-asioista, jotta lasitetun terassin hankkiminen olisi sinulle mahdollisimman helppoa. 

Lisätietoa lasitetun terassin hankkimisesta löytyy myös ostajan oppaastamme

Milloin rakennuslupa vaaditaan? 

Rakennusmääräykset ovat erilaisia eri kunnissa ja rakennusluvan vaatiminen vaihtelee. Lupa-asiat kannattaakin selvittää hyvissä ajoin ennen terassin rakentamista. Voit aloittaa lupa-asioiden selvittämisen soittamalla terassin jälleenmyyjälle tai kuntasi rakennusviranomaisille.

Mitä tietoja lupahakemuksessa pyydetään?

Jos terassin rakentamiseen tarvitaan toimenpide- tai rakennuslupa, täytyy lupahakemukseen yleensä liittää pääpiirustukset. Piirrustusten tekemiseen tarvitset ammattilaisen apua: jälleenmyyjäsi asiantuntija tekee tarvittavat asiakirjat ja havainnekuvat lupahakemustasi varten.

Kuinka nopeasti rakennusluvan saa?

Rakennusluvan saaminen kestää vaihtelevasti ja esimerkiksi kevään sesonkiaikaan lupa-asiat etenevät kaikista hitaimmin. Suosittelemmekin hankkimaan lasitetun terassin mahdollisuuksien mukaan sesongin ulkopuolella. Tutustu terassilasituksen hankkimiseen talvella.

Miten lupa-asiat etenevät? 

Luvat hoidetaan lähes aina sähköisen asioinnin kautta. Suomen kunnissa on yleisimmin käytössä Lupapiste, jossa voit tehdä hakemukset sähköisesti. Mikäli asiointi ei onnistu sitä kautta, ole yhteydessä kuntasi rakennusviranomaiseen. Lupaprosessin voi ulkoistaa myös terassin myyjälle: silloin sinun täytyy toimittaa terassin myyjälle lähinnä yhteystietosi. Lisäksi tarvitset todistuksen kiinteistön hallintaoikeudesta, eli esimerkiksi kiinteistön kauppakirjan.

Mitä muita lupia terassin rakentamiseen tarvitaan?

Taloyhtiöissä kannattaa aina pyytää kirjallista lupaa isännöitsijältä ja hallitukselta. Useimmiten taloyhtiö keskittää lasituksien hankintaa. Omakotitalossa on suositeltavaa kuulla naapureita etenkin tilanteissa, jossa rakennetaan kokonaan uusi terassi, joka sijaitsee näköetäisyydellä rajanaapuriin.

Jos lasitetun terassin hankkiminen on ajankohtaista, tutustu myös näihin blogiteksteihimme: 

https://lukkan.fi/lasitettu-terassi-nostaa-asuntosi-arvoa/

https://lukkan.fi/ilmaisen-suunnittelukaynnin-hyodyt/


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti

    Jättämällä yhteystietoni suostun siihen, että ne voidaan välittää Lukkan jälleenmyyjälle tarjouksen tekemistä tai ilmaista suunnittelukäyntiä varten.