Lasiterassit

Lukkanin lasiterassi on viimeistelty kokonaisuus, joka kestää aikaa ja pohjolan vaihtelevia säitä. Lukkanilta saat lasiterassit kotimaisena laatutyönä.

Lasiterassi jossa lasitukset luonnon ympärillä.

Lukkan la­si­te­ras­si­t

Lukkanin lasiterasseihin kuuluvat lasikatto, alumiinirunko ja terassin liukuovet tai kääntyvät terassilasit. Halutessasi osa lasituksista voi olla myös kiinteitä.

Lukkanin lasikatto on tiivis ja viimeistelty tuote, joka kestää suuretkin lumikuormat. Lasikatoissa käytetään 6-10 mm karkaistua tai laminoitua turvalasia. Lasikatot voidaan toteuttaa pulpetti- ja harjakattomallisina. Suositeltu Lukkanin lasikaton kattokulma vaihtelee 5-25 asteen välillä. Lasikatto asennetaan tukevan alumiinista rakennetun terassirungon päälle. Lasikatto voidaan asentaa myös valmiin puurungon päälle käyttämällä Lukkanin valokattolistoja.

Lasikattoon ja terassirunkoon voidaan liittää helposti myös muut Lukkan -tuotteet, kuten liukulasit tai kääntyvät terassilasit, jolloin terassin saa täysin katettua. Voit tutustua tarkemmin liukkulaseihin tästä ja kääntyvään terassilasitukseen tästä. Halutessanne osan terassin lasituksista voi toteuttaa myös kiinteillä Lukkan KL -lasituksilla,  joilla voidaan toteuttaa joustavasti myös monimutkaisempia rakenteita. Lukkan -terassien yksi vahvuuksista onkin niiden monipuolisuus ja muunneltavuus.

Alkoiko lasiterassin osto houkuttelemaan? Voit sopia ilmaisen tarjouskäynnin, jotta pääset suunnittelemaan juuri sinulle sopivaa lasiterassia jälleenmyyjämme kanssa.

Toteutamme lasiterassit laadukkaista materiaaleista, kotimaisena työnä.

Vakiovärit:

Valkoinen

RAL-9010

Harmaa

RAL-7024

Mattamusta

RAL-9005

Anodisoitu alumiini

Muissa väreissä n. 2 viikkoa pidempi toimitusaika.

Lasivaihtoehdot

Joustavasti asiakkaan valinnan mukaan eri värejä (esim. kirkas, harmaa, opaali, maito) ja paksuuksia (4mm – 10mm) karkaistua turvalasia
Lukitus

Sisäpuolinen lukko ja Lukkan Abloy sekä ovisalpa ja vetonuppi sekä Lukkan patiolukitus. Tutustu lukitusjärjestelmiin tästä
Sertifikaatit

CE-merkki, Avainlippu-merkki
Testattua turvallisuutta
  • Katon lumikuorman kesto 240 kg/m2
  • Liukulasien tuulenpaineen ja iskunkestävyyden löydät tästä.

Tutustu toteuttamiimme lasiterasseihin

Näin ostat lasiterassin

Onko lasiterassin hankinta ajankohtaista? Tarkempaa tietoa terassilasituksen osto-oppaassa saat kattavasti tärkeää tietoa lasiterassin hankintaan. Toteutamme lasiterassit laadukkaista materiaaleista, kotimaisena työnä.

Lukkan
Lukkan

Mitä täytyy huomioida lasiterassia hankkiessa?

Lasiterassin käyttötarkoitus

Lasiterassia voidaan hyödyntää niin arjessa kuin juhlassa – niin oleskelutilana, leikkipaikkana kuin varastonakin. Lasiterassi on myös erinomainen talon yhteydessä oleva ”kasvihuone”, koska lasiset terassit ovat aina valoisia ja yleensä myös sopivan viileitä tiloja kasveille. Suunnittele terassi niin, että se sopii käyttötarkoituksiisi.

Istuuko lasiterassi taloon?

Hyvin suunniteltu lasiterassi istahtaa hienosti rakennukseen kuin rakennukseen. Joskus tämä tosin vaatii räälöintiä, jolloin ”pakettiratkaisut” eivät tule kyseeseen. Lukkanin suunnittelijat piirtävät ja jälleenmyyjät asentavat tavallisesta poikkeavatkin rakenteet.

Lasiterassin käyttöikä – satsaa laatuun

Lasi ja alumiini eivät ole halvimpia materiaaleja, mutta ne luovat yhdessä kestävän ja huoltovapaan yhdistelmän. Toinen yleisesti käytetty vaihtoehto alumiinille on puu, mutta valitettavasti sen käyttöikä on merkittävästi lyhyempi: puuosissa ikä alkaa yleensä näkymään jo kymmenessä vuodessa. Me satsaamme laatuun – Lukkan lasiterassien seinät eivät notku eivätkä liukuovet kitise pitkänkään käytön jälkeen.

Turvallisuus ennen kaikkea

Suurin osa tapaturmista sattuu kotona. Terassin turvallisuudessa kannattaa huomioida lattiakorot: terassin pinnan tulee kiinnittyä luontevasti lattiakorkoihin, jolloin terassille on turvallista astua. Jos terassin putoamiskorkeus ylittää puoli metrtiä, on lasiterassilla jo lainkin mukaan oltava kaiteet.

Lasiterassin lukitus

Varsinkin, jos terassilla säilytetään mitään arvotavaraa, on oveen syytä hankkia lukitus. Käytännöllisintä on teettää lukitus, joka aukeaa samalla avaimella kuin kotinne ulko-ovetkin. Lukkanin Abloy-lukot voidaan sarjoittaa kaikille Abloyn avainmalleille ja Lukkanin liukuoviin on saatavilla myös esim. iloQ-lukitus.

Lasiterassin hinta

Lukkanin terassit toteutetaan mittatilaustyönä, joten terasseilleimme ei ole standardihintaa. Hinta on valitsemiesi ominaisuuksien, tuotteiden, työn ja mahdollisten lisäpalveluiden summa. Jälleenmyyjämme pystyvät antamaan tarkan ja sitovan tarjouksen työstä maksuttoman suunnittelukäynnin yhteydessä.

Ilmansuunnat – nokka kohti etelää?

Suosituin suunta terassille on etelään ja länteen katsova terassi. Näin valoa ja aurinkoa tulee terassille eniten. Pohjoisen ja idän puolelle sijoitetut terassit ovat hämärämpiä ja viileämpiä – tosin jossain tilanteissa voi olla tarkoituksenmukaista pitää lasitettu terassi nimenomaan hämäränä ja mukavan viileänä. Kun valitsee materiaaleja, on ilmansuunnilla iso merkitys: etelän suuntaan kannattaa valita auringolta ja häikäisyltä suojaavat lasit, ja pohjoisen suuntaan eristelasit kylmän varalle.

Lasiterassin käytön helppous

Terassia suunnitellessa kannattaa huomioida sen käyttötarkoitus ja priorisoida käytännöllisyyttä. Esimerkiksi lapsiperheessä on hyvä satsata tukeviin liukulaseihin, tai pohtia myös kiinteää saranaovea.

Laadukkaan terassilasituotteen tunnistat huolitellusta ja viimeistellystä ulkoasusta. Hyvin toteutettu liukuovi liukuu äänettömästi nitisemättä, eikä notku.

Lasiterassi ja luvat

Rakennusmääräykset vaihtelevat kuntien välillä, mutta lupa-asian kannattaa aina selvittää ennen rakennusprojektin alkua. Helpoin ja varmin tapa selvittää asia kerralla on ottaa yhteyttä terassin jälleenmyyjälle tai oman kuntasi rakennusviranomaisille.

Lukkan
Lukkan

Lähetä viesti