Meistä

Paremman asumisen puolesta jo vuodesta 1989 – Lukkanilta saat huoltovapaata laatua vuosikymmeniksi.

Lukkan

Pitkäjänteisesti, tinkimättömästi ja hyvässä hengessä

Lukkanille tunnusomaista on halu tehdä asiat vielä vähän paremmin

Meidän yrityksemme tarina alkaa vuodesta 1989, jolloin Kyösti Kokko perusti Lukkan-tuotteita edelleen valmistavan Aluroll Oy:n Sipoossa, Boxin kylässä. Alussa yhtiö tunnettiin nimellä Lasi Box Oy. Koska Kyösti ei löytänyt tuon ajan markkinoilta tarpeeksi laadukkaita liukulaseja, hän päätti alkaa valmistaa tuotteita itse. Liukulaseja seurasivat jo pian ratkaisut sekä kiinteisiin lasituksiin että alumiinikaiteisiin, ja lisää seurasi perässä.

Lukkanin tekemistä on alusta alkaen ajanut halu tehdä asiat vielä vähän paremmin, ja tämä näkyy nykyisten tuotteittemme tinkimättömässä laadussa. Niiden yksityiskohtia on hiottu lukemattomia kertoja, ja nykyisellään ne ovatkin nerokkaan yksinkertaisia, kestäviä ja samalla luotettavia. Yrityksemme asenne ei ole muuttunut mihinkään vuosikymmenien saatossa, vaan tekemistämme ohjaa edelleen sama kunnianhimoinen suhtautuminen tekemiseen ja uusien toimivien ratkaisujen kehittäminen, joka aikoinaan polkaisi koko toimintamme käyntiin. Viimeisimpinä innovaationamme voidaan mainita yhdessä Abloyn kanssa kehitetty ja patentoitu Lukkan-lukitusjärjestelmä sekä entistä kevyemmät ja sirommat Lukkan Aava -liukulasit.

Lukkan
Lukkan

Maailma muuttuu, mutta Lukkan säilyy

Tuotteemme on suunniteltu Suomessa ja niitä jälleenmyydään ja asennetaan koko maan kattavalla alueella, Hangosta aina Nuorgamiin asti. Valitsemalla Lukkanin tuotteet et tue ainoastaan kotimaista osaamista ja tekemistä, vaan myös suoraan oman kylän pienyrityksiä, jotka usein myyvät ja asentavat tuotteemme, ja joista monet ovat kulkeneet meidän matkassamme aina yrityksemme alkuajoista asti.

Lukkanin tuotteet ovat saaneet kotimaisesta tuotannosta kertovan avainlipputunnuksen ja lisäksi Aava liukulasillemme on myönnetty Design From Finland -merkki. Tuotteemme valmistetaan lähes yksinomaan Suomessa alihankituista komponenteista ja materiaaleista. Kuten jälleenmyyjien myös suurimman osan alihankkijoista kanssa pitkäjänteinen ja luottamukseen perustuva yhteistyö on jatkunut jo useamman kymmentä vuotta.

Kyöstin aloittaessa yli kolmekymmentä vuotta sitten Lukkanin tarinan maailma oli kovin erilainen paikka, mutta pienestä Boxin kylästä aloittaneen Lukkanin tarina jatkuu yhä. Tehtaamme ja toimistomme sijaitsee nykyisin Lahden Mukkulassa – ja viime vuodet olemme kasvaneet kovaa vauhtia. Vankalta perustalta on hyvä ponnistaa!

Lukkan
Lukkan

Kyösti Kokko, Lukkanin perustaja

Lukkan

Lähetä viesti