Lukkan

Kesällä 2022 järjestettiin Fiskarsissa Village Art & Design Biennale -näyttely, jossa kohtasivat ajankohtaiset muotoilun, nykytaiteen ja arkkitehtuurin teokset. Yksi kolmesta päänäyttelystä oli nimeltään Arkkitehdin talo -kokonaisuus, joka esitteli kuusi minikokoista puutaloa. Ehrnroothin puiston viereen toteutetut rakennukset olivat avoinna yleisölle ja vuokrattavissa myös majoitukseen.

Pienet, ekologiset talot olivat kevytrakenteisia ja kooltaan enintään 30 neliötä ja ne rakennettiin vastuullisesti hyödyntäen mm. talokohtaisia aurinkopaneeleja.

Valoisa ja avara Hammoc-minitalo

Kolmion muotoon rakennettu Hammoc-talo oli vain 14 neliömetrin kokoinen ja se oli rakennettu pyrkimyksenä yhdistää asukkaat ympäröivään vihermaisemaan. Talon suunnittelun tavoitteena oli rakentaa mahdollisimman suojaisa ja pienikokoinen kokonaisuus, mistä olisi esteetön näkymä ympäristöön. Kokonaisuuteen oli valittu Lukkanin lasiliukuovet, mikä teki tilasta valoisan ja loi avaruutta laavumaiseen lopputulokseen. Painumattomasta hirrestä rakennetun Hammoc-talon suunnittelivat arkkitehdit Leo Lindroos ja Tuuli Kanerva arkkitehtitoimisto ASLLTK:sta.

Leo Lindroos kuvailee taustaansa Suomen Arkkitehtiliiton jäsentarinassaan näin: “Alvar Aalto on ollut minulle suuri esikuva. Aalto on saanut minut näkemään arkkitehtuurin paitsi lopputuloksen myös työskentelyn kannalta. Hän on ollut esikuvallinen myös sen takia, että kuvataiteella on ollut suuri vaikutus hänen arkkitehtuuriin. Olen samaistunut Aallosta saamaani mielikuvaan arkkitehtina olemisesta, sillä siinä ei korostu pelkästään pragmaattisuus tai insinöörimäisyys vaan myös arkkitehtuuri taiteena.”

Lukkanin lasitukset ovat ekologinen valinta

Lasitettu terassi muodostuu lähinnä lasista ja alumiinista. Nämä materiaalit kestävät hyvässä kunnossa useita kymmeniä vuosia samoin kuin Lukkanin huolella testatut komponentit. Lisäksi alumiini on arvometalli, jonka kierrätysaste on hyvin korkea. Ja koska Lukkanin kaikki toiminta tapahtuu Suomessa, emme kuormita ympäristöä pitkillä rahdeilla. Oman tehtaan toimintaa on myös helppo valvoa, ja Lukkan pitää tarkkaa huolta sekä toiminnan tehokkuudesta että ekologisuudesta!

Lasitetun terassin avulla pääset lähemmäksi luontoa ja olet turvallisesti metsän ympäröimä.

Lähteet:
Fiskars Village Art & Design Biennale 2022
Arkkitehtitoimisto: AS LL TK
Suomen arkkitehtiliitto, jäsentarina


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti

    Jättämällä yhteystietoni suostun siihen, että ne voidaan välittää Lukkan jälleenmyyjälle tarjouksen tekemistä tai ilmaista suunnittelukäyntiä varten.