Lukkan

Talvinen terassi tuntuu mahdottomuudelta. Mutta kuten toisaalla kerroimme, erinomaisesti lasitettuna talvinen terassikin taipuu yllättävän moneen. Oikeastaan vain oma luovuus on rajana talvisen terassin käyttöä mietittäessä. Poimi tästä blogista talteen joitain ideoita lasitetun terassin talviseen käyttöön!

Niin paljon enemmän kuin pelkkä varasto

Ehkä yleisin tapa hyödyntää lasitettua terassia talvella on käyttää sitä ylimääräisenä säilytystilana. Polkupyörät on järkevää nostaa suojaan pois säiden armoilta, mutta miksei niitä voisi samalla hyödyntää sisutuksellisena elementtinä? Ulkovalot on tapana ripustaa joko kuistille tai pihalle, mutta mikset kokeilisi tänä vuonna kietaista niitä talviuntaan nukkuvien pyörien lomaan? Pienellä vaivalla talvisen terassin tarpeettomuudesta tuleekin mielikuvituksellisen upea sisustusratkaisu, joka ihastuttaa omaperäisyydellään.

Viileä huone ei ole ensimmäisen asia, jota kodista luulisi talvella kaipaavan. Tilanne muuttuu kuitenkin täysin, jos talossa on sauna. Löylyjen päälle vilvoittelu kuulu samalla tavalla asiaan kuin ”Aamen” papin puheen loppuun. Talvinen lasitettu terassi toimii erinomaisena virkistyshuoneena saunan päälle, ja siellä virvoittavat juomatkin säilyvät sopivan viileinä. Rohkeimmat voivat kipaista ovesta aina hankeen asti, eivätkä pienet ohimenevät kosteudet haittaa tarpeenmukaisiksi valituilla pinnoilla.

Ylimääräinen huone

Huolellisesti suunniteltu ja rakennettu lasitettu terassi on mainettaan energiatehokkaampi. Oikein sijoitettujen ja asianmukaisesti valittujen lisälämpölaitteiden ja mattojen avulla lasitetusta terassista on mahdollista rakentaa tila, jota voi käyttää suurimman osaa vuodesta. Valitse terassille pakkasta pelkäämättömiä talvisia koristekasveja, kuivakukkia ja kransseja. Kirkkaanpunaiset sävyt tuovat mukavaa pirteyttä muuten ankean harmaaseen vuodenaikaan, eikä elävän valon määrässä kannata säästellä. Kylmimpinä kuukausina lasitetullakaan terassilla ei välttämättä pysty oleilemaan aivan yhtä paljon kuin muina vuodenaikoina, mutta hyvällä suunnitellulla voit nauttia siitä pitkin muuten niin pimeää vuodenaikaa.

Miten ikinä suunnitteletkin käyttäväsi terassiasi, niin lasitettuna siitä vain saa paljon enemmän irti. Kaikkea ei tarvitse miettiä valmiiksi, mutta jo lasitetun terassin hankintaa miettiessä kannattaa tutustua erilaisiin ratkaisumalleihin rauhassa. Hyvin suunniteltu on puoliksi tehty ja käyttötarkoituksen ollessa selkeä on oikeiden ja toimivien ratkaisujen löytäminen huomattavan helppoa. On myös hyvä pitää mielessä, että lasitettunakin terassi on ulkotila, jonne valittujen materiaalien ja kalusteiden täytyy kestää sekä pientä kosteutta että uv-säteilyä.

Talvella terassien asentaminen on järkevää, toimitusajat ovat todennäköisesti paljon kesää lyhyemmät. Nyt vain suunnittelemaan ja sitten toteuttamaan suunnitelmia!


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti