Lukkan

Vaikka lasitettu terassi taipuu helposti erilaisiin vaihtuviin ratkaisuihin, on jo suunniteluvaiheessa hyvä harkita tarkkaan sitä mitä tarkoitusta terassin tulisi palvella. Lienee itsestään selvää, että puuhakkaan viisihenkisen perheen tilan tarpeet ovat erilaiset kuin lukemista ja rauhaa arvostavan pariskunnan. Onneksi elämä ei kuitenkaan aina ole tasapaksua, vaan välillä tarpeet muuttuvat ja sisustusratkaisujakin joutuu miettimään uudelleen. Onneksi hyvin suunniteltu lasitettu terassi tarjoaa ennen kaikkea toimivat puitteet, jonka sisällä pienempiä sisustuksellisia ratkaisuja on helppoa – jopa mukavaa kokeilla. Tässä blogissa annamme muutamia käytännön vinkkejä nimenomaan keväisen terassin sisustamiseen.

Karkuun siitepölyä kevätkukkien keskelle

Kevät on ihanaa aikaa. Valon määrä lisääntyy lähes räjähdysmäisesti, luonto herää ja ensimmäiset kukat puhkeavat. Valitettavasti kevät on myös monien siementävien kasvien etsikkoaikaa, jonka varsinkin erilaisista siitepölyallergioista kärsivät ihmiset hyvin tietävät. Eikä siitepöly ole vain allergikkojen murhe, vaan ärsyttävyyden lisäksi se sotkee myös ikävästi terassin kalusteet. Lasitettu terassi torjuu nämä molemmat haitat. Pahimpaan siitepölyaikaan tuuletusta kannattaa vähentää varsinkin tuulisina päivinä, jolloin myös kuivat oksat ja havupuiden varisevat neulaset ovat suojaamattomien terassien uhkana.

Lasitetun terassin kevätsisustamisen voi aloittaa jo hyvin varhain. Vaikka et olisi päätynyt hankkimaan terassillesi lisälämmittimiä, mahdollistaa pelkkä lasituskin terassin ilman suhteellisen nopean lämpenemisen kevätauringon porottaessa. Kun luonto vielä venyttelee pitkän talven jäljiltä, nostellaan lasitetulla terassilla jo maljoja kevätkukkien loisteessa.

Ole luova!

Kevät on mukava ottaa vastaan uudella ilmeellä. Kunnon kevätsiivouksen jälkeen on virkistävää vaihtaa koko terassin ilme uutta vuodenaikaa vastaavaksi. Muodikkaat kuosit vaihtuvat, mutta onneksi aina ei tarvitse seurata muotia. Tärkeintä on se, että itse viihtyy valitsemansa tyylin keskellä.Mistä tahansa tilasta on mahdollista tehdä erittäin kodikas, jos vain jaksaa nähdä vaivaa. Siis kuuntele itseäsi, tutki eri vaihtoehtoja, ole luova – ja rakenna itsellesi täydellinen keväinen lasitettu terassi!

On hyvä muistaa, että lasituksesta huolimatta terassi lasketaan silti aina ulkotilaksi. Tekstiilejä ja kalusteita hankittaessa kannattaa tarkistaa niiden soveltuvuus valittuun käyttöön, jotta ikäviä haalistumisia tai muita kulumista ei pääse ilmentymään.

Oletko kiinnostunut lasiterassiratkaisuistamme?

Ota yhteyttä tästä
Etsi lähin jälleenmyyjäsi tästä.

0291 230 221
asiakaspalvelu@lukkan.fi


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti