Lukkan

Huhtikuu on kuukausista ihanin. Talvi alkaa olla jo takana, kesä on vielä edessä. Muuttolinnut palailevat pesimispuuhiin, valo jatkaa lisääntymistään ja kaikki sykkii energiaa kuin koko talven ladattu mobiililaitteen akku. Lasitettu terassi on oiva kohde tämän energian suuntaamiseen. Ja kevät ehkä kuitenkin juuri se vuodenaika, jolloin lasitetulla terasillakin tapahtuu eniten.

 Anna kevään tulla myös terassillesi

Välillä täällä pohjoisessa tuntuu, ettei talvi lopu koskaan. Ihanan kevään vihdoin koittaessa sormet syyhyävät jo päästä touhuamaan, ja onkin aika alkaa sisustaa lasitettua terassia taas aktiivisempaa käyttöä varten. Talven tomut kannattaa siivota kerralla, mahdollisesti säilytyksessä olleet tavarat on viimeistään nyt aika kärrätä muualle. Perusteellinen siivous ei liene pahitteeksi; raikkaan kevättuulen jäljiltä vanhat tekstiilitkin tuntuvat kuin uusilta. Viimeisen silauksen omalle terassille tuo helposti valittavat keväiset kuosit. Mikset kokeilisi tänä keväänä jotain ihan uutta? Rottinkiset huonekalut tuovat keveyttä ja ilmavuutta, eivätkä ole yleensä edes hinnalla pilattuja.

Ihana valo

Yksi kevään upeimmista asioista on lisääntyvä valoisuus. Tämä näkyy myös lasitetulla terassilla, jossa keinovaloja ei tarvita enää samalla tavalla kuin alkuvuoden pimeinä aikoina. Kaikkia talven tunnelmanluojia ei kannata kuitenkaan ihan heti kantaa vintille syksyä odottamaan, sillä varsinkin tuikut ja lyhdyt sopivat kauniisti myös kevään pitkien päivien hitaasti hämärtyviin myöhäisiin hetkiin.

 Sopivat kasvit terassille – kasvit sopivat terassille!

Monille kevät on nimeomaan kylvämisen ja istuttamisen aikaa. Lasitetulla terassilla kevätistutukset voi usein aloittaa jo hyvissä ajoin. Kasvihuonemainen rakenne takaa lämmön säilymisen ja pidentää kasvukautta. Taimet ja idätykset kannattaa nostaa aurinkoisimpaan paikkaan, joka useimmiten löytyy etelän puolelta. Siemenet voi kylvää esimerkiksi maitotölkeistä leikattuihin istutusruukkuihin, joista pistokkaat on sitten helppo siirtää isompiin ruukkuihin myöhemmin keväällä. Pahviruukkujen alle kannattaa laittaa jokin laakeareunainen astia keräämään ylimääräiset vedet, varmuudeksi kaiken pohjalle voi vielä laittaa sanomalehtiä lopulliseksi eristykseksi.

Jos istuttaminen ei ole ihan oma juttu, niin ei hätää, valmiitakin kasveja sopii toki käyttää!Lasitetulle terassilla kasvit kannattaa joka tapauksessa valita auringonvalon määrän mukaan. Jotkut kasvit tykkäävät suorasta, kuumasta paahteesta kun taas toiset tulevat toimeen vähemmällekin porotuksella. Jokaiselle lasitetulle terassille löytyy kuitenkin varmasti juuri siihen kasvuympäristöön sopivat lajit. Kysy rohkeasti lisää, asiantuntijamme auttavat mielellään näissäkin pulmissa!


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti