Lukkan

Kevät yllättää joka vuosi valoisuudellaan. Kun talven selkä vihdoin taittuu ja lämmittävä aurinko alkaa pysyä yhä pidempään vielä paljaiden puiden oksien yllä, katse osuu usein ensimmäisenä talven aikana kertyneisiin pölyihin ja tomuihin. On nautinnollista kaivaa ämpärit ja kumihansikkaat esille, päästää raikas keväinen ilma puhaltamaan talvihorroksesta heräileviin nurkkiin ja vaihtaa sisustus vuodenaikaan sopivaksi.

Katettunakin terassi kaipaa säännöllistä puhtaanapitoa ja runsaat lasiset pinnat korostavat niiden puhtaanapidon merkitystä. Siivoaminen ei onneksi ole mitään rakettitiedettä, vaan huolella valituilla välineillä ja reippaalla asenteella pääsee helposti tavoitteeseen. Puhtauttaan kiiltelevällä terassilla kevään kukatkin näyttävät lumoavan kauniilta.

Kevätkukat kukoistavat lasitetulla terassilla

Jos kesä on usein juhlien ja illanistujaisten aikaa, niin kevättä luonnehtii monille heräämiseen ja liikkeelle lähtöön liittyvät mielikuvat. Lasitettu terassi kokeekin keväällä pienen renessanssin talven jäljiltä.

Syksyllä säilöön nostetut polkupyörät ja lasten pihalelut voi kantaa taas pihalle. On aika vaihtaa ruukkuihin tuoretta multaa ja istuttaa kevääseen olennaisena kuuluvia kasveja. Lasitetun terassin ansiosta narsissit, orvokit ja muut kevätkukat voi huoletta hankkia jo varhain keväällä. Vaikka heräilevä luonto kärvistelisi vielä kirpeidenkin yöpakkasten kourissa, on lasitetun terassin sisäpuolella lämpötila helppo säilyttää ulkoilmaa reilusti lämpimämpänä. Kuten luonto meille vuosittain kertoo, kevät on myös mitä oivallisinta aikaa pesänrakentamiseen.

Kun talven pölyt on tuuletettu pois, on aika suunnata katse kohti niin pian koittavaa kesää. Kevättä ei kannata silti ajatella vain nopeasti ohikiitävänä siirtymävaiheena talven ja kesän välissä. Kevätkuntoon laitetulla lasitetulla terassilla luonnon heräämistä ja kiiruhtamista on miellyttävä tarkkailla. Kaiken tohinan keskellä on välillä hyvä ihan vain hengähtää, pukea vielä viimeisiä kertoja villasukat jalkoihin ja käpertyä terassille sohvan nurkkaan teemukin ja hyvän kirjan kanssa ennen kuin kesä vyöryy vääjäämättä ylitse lukuisine riemuineen.

Lasituksesta suojaa vaihteleviin keleihin

Suomen ihanaan luontoon kuuluu valitettavasti tietty ankaruus. Varsinkin keväällä ulkokalusteet ovat helposti koetuksella lumien vuoroin sulaessa kosteaksi möhnäksi ja vuoroin taas uudelleen jäätyessä. Lasitetulla terassilla tätä ongelmaa ei luonnollisestikaan ole, vaan kevät saa tehdä rauhassa ja kuhnaillen tuloaan terassin pintojen kärsimättä tästä jahkailusta. Lasitetun terassin ansiosta kevään voi ottaa vastaan huolettomasti ja kerralla.

Talven yli nukkuneet tekstiilit kannattaa korvata keväiseen sisutukseen paremmin sopivilla pirteillä väreillä, toisinaan taas uuden ilmeen rakentamiseen riittää pelkkä kasvien vaihto. Blogissa ”Näin sisustat raikkaan keväisen terassin” esitellään muutamia vaihtoehtoja keväisen terassi-ilmeen helppoon rakentamiseen!

Oletko kiinnostunut lasiterassiratkaisuistamme?

Ota yhteyttä tästä
Etsi lähin jälleenmyyjäsi tästä.

0291 230 221
asiakaspalvelu@lukkan.fi

 


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti

    Jättämällä yhteystietoni suostun siihen, että ne voidaan välittää Lukkan jälleenmyyjälle tarjouksen tekemistä tai ilmaista suunnittelukäyntiä varten.