Lukkan

Kesää ei ehkä lähtökohtaisesti ajattelisi vuodenajaksi, jolloin terassin lasituksella olisi suurtakaan merkitystä. Aikaisemmissa blogeissamme on kuvailtu tarkemmin lasitetun terassin hyötyjä muina vuodenaikoina. Karkeasti sanottuna: talvella suojaudumme kylmyydeltä, syksyllä kosteudelta sekä lehdiltä ja keväisin epävakailta säiltä. Mutta mitä iloa lasitettu terassi tarjoaa kesästä nauttimiseen?

Hyvästit hyttysille ja lintujen jätöksille

Niin. Mihin tosiaan tarvitsee lasitettua terassia kesällä? Ainakin mielikuvissamme istumme kesällä aurinkoisella verannalla virvokkeista nauttien ilman huolta muiden vuodenaikojen vaihtelevista ja paikoin haastavistakin sääoloista… Valitettavasti vain todellisuus on Suomessa usein toinen, ja aurinkoisia päiviä rytmittävät tasaisen epäsäännölliset ja yllättävätkin sadekuurot. Ilmastonmuutoksen myötä yhä vaikeammin ennustettava sää tarjoaa kesälläkin ikäviä yllätyksiä, ja välillä juhannuksena saattaa olla kylmempi kuin joulukuun ensimmäisenä adventtina. Kuten esim. blogitekstistä Miksi hankkia lasitettu terassi?voi lukea, lasitetun terassin omistaja ei kuitenkaan ole samalla tavalla säiden armoilla kuin suojaamattoman terassin haltija.

Lasitettu terassi pitää myös kätevästi kutsumattomat lintu- ja hyönteisvieraat loitolla. Hyttysparvet jäävät lasin taakse inisemään, eikä ruoantähteille halajavista ampiaisistakaan tarvitse enää kantaa murhetta. Kärpäset, paarmat ja kaikki mahdolliset öttiäiset pysyvät kaukana häiritsemästä kesän pitkiä ihania päiviä.

Lintujen laulua on miellyttävää kuunnella kesäsiltaisin, mutta valitettavan usein kauniiden sävelien hintana saa siivota ilmaisia konsertteja tarjoavien esiintyjien jätöksiä terassin kalusteilta ja pinnoilta. Varsinkin tekstiileille mäjähtänyt ikävä yllätys tuottaa tarpeetonta vaivaa ja saattaa pahimmillaan aiheuttaa jopa useiden satojen eurojen pesulalaskun. Lasitetulla terassilla tätä vaaraa ei kuitenkaan ole, vaan arvokkaimmatkin tekstiilit voi jättää koristamaan huolella sisustettua terassikokonaisuutta.

Suora ja jatkuva auringonpaiste saattaa välillä olla haitallinen herkimmille kankaille. Sälekaihtimilla, verhoilla tai vain huonekalujen tarkoituksenmukaisella sijoittelulla on helppoa auttaa tekstiilejä kestämään pohjoisen auringon säälimätön paahde.

Lasitettu terassi takaa kesänjuhlien onnistumisen

Rennon ja leppoisan kotoilun vastapainona kesään kuuluu usein jos jonkinmoisten juhlien järjestämistä. Oli sitten kyseessä lakkiaiset, rippijuhlat, ristiäiset tai vain rento yhdessäolo hyvien ystävien kanssa, varmistaa lasitettu terassi juhlien onnistumisen. Iänikuiset huolestuneet taivaalle tuijottelut jäävät historiaan, kun ateria- ja lahjapöydät voi kattaa suoraan lasitetun terassin suojiin. Loppukesän iltojen hiipuessa nautinnolliseen pitkään hämärään on mukava sytyttää kynttilät ja lyhdyt, napsauttaa terassilämmitin päälle ja antaa juhlien jatkua!

Lue lisää lasitetun terassin hinnoittelusta tästä.

Oletko kiinnostunut lasiterassiratkaisuistamme?

Ota yhteyttä tästä
Etsi lähin jälleenmyyjäsi tästä.
Lue lisää tuotteistamme tästä.

0291 230 221
asiakaspalvelu@lukkan.fi


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti