Lukkan

Me suomalaiset olemme metsien kansaa. Taloutemme ja hyvinvointimme on rakennettu luonnosta ja metsistä. Toki maailma on muuttunut merkittävästi ajoista, jolloin kaikki elimme enemmän tai vähemmän maahan ja sen antimiin sidottuina. Teollistumisen ja kaupungistumisen myötä luonto tuntui työntyvän pitkään yhä kauemmas meidän elämistämme, mutta viime aikoina olemme ikään kuin uudelleen heränneet huomaamaan luonnon olennaisen tärkeyden hyvinvointimme takana.

Lasitettu terassikin voi olla ympäristöteko

Me kulutamme liikaa, mitä sitä kiertelemään. Käytämme vuosittain uusiutuvat energiavarat loppuun yhä varhemmin ja varhemmin, ja ellemme tee asialla jotain nyt, voi se olla kohta jo liian myöhäistä. Kaikki tietävät nykyisin mitä tarkoittaa hiilijalanjälki, mutta edelleen valitettavan harvat tekevät konkreettisia tekoja omien päästöjensä hillitsemiseksi. Vallalla tuntuu edelleen olevan ajatus siitä, että ympäristön huomioonottaminen vaatii ennen kaikkea asioista luopumista. Tämä ei kuitenkaan pidä läheskään aina paikkaansa, vaan kyse on pikemminkin hyvinpunnituista valinnoista, joista lasitettu terassikin on erinomainen esimerkki.

Kuten esimerkiksi blogistamme ”Miksi hankkia lasitettu terassi?” voi lukea, lasitettu terassi pidentää reilusti terassinne käyttöikää. Huolella valmisteltu terassin lasitussuunnitelma säästää lämmityskuluissa, joka sekä tuntuu kukkarossa että näkyy pienempänä ympäristön kuormittumisena. Kätevää, eikö totta? Lasitetun terassin avulla ympäristöteko ei siis tarkoita mistään luopumista, vaan se jopa hyödyttää suoraan myös terassin omistajaa, joka viime kädessä sähkö- ja lämmityslaskutkin maksaa.

Lukkan on ekologinen valinta

Lasitettu terassi muodostuu lähinnä lasista ja alumiinista. Nämä materiaalit kestävät hyvässä kunnossa useita kymmeniä vuosia samoin kuin Lukkanin huolella testatut komponentitkin. Lukkanin terassi ei ole todellakaan kertakäyttötavaraa. Lisäksi alumiini on arvometalli, jonka kierrätysaste on hyvin korkea. Ja koska Lukkanin kaikki toiminta tapahtuu Suomessa, emme joudu kuormittamaan ympäristöä pitkillä rahdeilla. Oman tehtaamme toimintaa on myös helppo valvoa, ja pidämmekin tarkkaa huolta sekä toimintamme tehokkuudesta että sen ekologisuudesta!

Takaisin luontoon?

Vaikka monia nykyisin huolestuttaa ympäristömme tila, on hyvä muistaa, ettei luonto koskaan katoa minnekään. Se voi ehkä muuttaa muotoaan, mutta jatkossakin me tulemme aina elämään tavalla tai toisella vuorovaikutuksessa sen kanssa. Kuitenkin jos haluamme säilyttää lähiympäristömme sellaisena kuin olemme tottuneet sen näkemään, meidän täytyy alkaa kiinnittää huomiota kulutustottumuksiimme. Kierrättäminen ja ympäristönsuojelu ei ole enää pitkään aikaan ollut pelkkää idealistien paasausta, vaan se koskettaa nykyisin meitä kaikkia. Terassin lasittamista ei ehkä ensimmäisenä ajattelisi ympäristötekona, mutta kuten tässä blogissamme olemme osoittaneet, se on sitä mitä suurimmissa määrin.

Me olemme poistuneet metsästä, emmekä pääse sinne enää koskaan takaisin. Lasitetun terassin avulla voimme kuitenkin ottaa turvallisen askeleen lähemmäs meitä nyt ja jatkossa ympäröivää luontoa.

Oletko kiinnostunut lasiterassiratkaisuistamme?

Ota yhteyttä tästä
Etsi lähin jälleenmyyjäsi tästä.

0291 230 221
asiakaspalvelu@lukkan.fi


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti