Lukkan

Maantieteelle emme tunnetusti mahda mitään. Vaikka kesä olisi kuinka pitkä ja lämmin, niin syksyn sateet alkavat vääjäämättömästi ennemmin tai myöhemmin – ja niin valitettavan usein juuri ”ennemmin”. Lasitus pidentää mukavasti terassikautta sekä keväällä että syksyllä, mutta tiesitkö, että myös lasituksen hankkimiseen syksy ja talvi ovat mitä otollisinta aikaa? Jos siis unelmissa siintää oman terassin lasitus, niin ei kannata jäädä odottamaan kevättä tai kesää, vaan toimeen voi tarttua vaikka heti.

Lasitettu terassi valmistuu vuodenajasta riippumatta

Kesä mielletään usein rakentamisen ja remontoinnin kulta-ajaksi. Terassien lasittamisen kohdalla tämä ei kuitenkaan pidä paikkaansa, sillä mikään ei estä tekemästä tätä työtä valon vähentyessä, sateiden piiskatessa ja talven saapuessa lumineen ja pakkasineen. Usein asentajia saa jopa helpommin ja joustavammalla aikataululla paikalle, kun terassirakentamisen sesonki hiljenee. Myös lasitettuun terassiin tarvittavat lupa-asiat, joista kerroimme enemmän täällä, hoituvat lähtökohtaisesti vaivattomammin ja lyhyemmällä käsittelyajalla kuin rakentamisen ruuhkakausina. Tämä luonnollisesti vaihtelee alueittain, mutta hyvänä nyrkkisääntönä voi pitää sitä, että syksyllä ja talvella lasitettujen terassien lupa-asiat hoituvat yleensä sutjakkaammin kuin kesällä.

”Usein asentajia saa jopa helpommin ja joustavammalla aikataululla paikalle, kun terassirakentamisen sesonki hiljenee talvella.”

Lasitetun terassin asentaminen käy näppärästi, eikä se lopulta ole mikään hiuksianostattava ja -vähentävä rakennusurakka. Kuitenkin rapatessa myös roiskuu, ja varsinkin ahtailla pihoilla rakentaminen voi jättää ajan myötä paranevia, mutta silti hetkellisen ikäviä esteettisiä haittoja pihapiirin herkimpiin kasveihin ja nurmikkoon. Talvella jäätynyt maa kuitenkin suojaa pihaasi tehokkaasti rakentamisen rasituksilta ja talvehtivat kasvit ovat suojassa lumen alla ja nousevat taas kevään koittaessa vanhaan loistoonsa.

Terassikausi alkaa pian!

Tähän aikaan vuodesta, kun kelloja on juuri siirretty ja hämärä laskeutuu yhä varhemmin, tuntuu kesä terassikausineen taas aika kaukaiselta ajatukselta. Sieltä se kuitenkin taas tulee, yhtä vääjäämättä kuin nämä syyssateet. Mutta eikö kuitenkin olisi mukavaa vähän pidentää tätä niin lyhyeksi jäävää vuodenaikaa? Kun asennuksen hoitaa syksyn tai talven aikana, ei yksikään hetki arvokkaasta valoisasta ajasta jää käyttämättä, vaan pääset heti lasitetun terassin valmistuttua nauttimaan kaikista sen mukanaan tuomista iloista!

Lue tästä lisää terassilasituksen hinnoittelusta.


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti

    Jättämällä yhteystietoni suostun siihen, että ne voidaan välittää Lukkan jälleenmyyjälle tarjouksen tekemistä tai ilmaista suunnittelukäyntiä varten.