Lukkan

Suomessa on kolme kuukautta kylmää. Ja yhdeksän kuukautta hiiskatin kylmää. Mitä sitä kieltämään, Suomen talvi osaa välillä olla aika karmea. Aurinkoa ei juuri näy ja jos lämpötila joskus hetkellisesti kohoaakin vähän nollan yläpuolelle, tarkoittaa se useimmiten vain kylmyyttäkin läpitunkevampaa kosteutta. Oikein ja asianmukaisesti varusteltuna talvinen ulkoilu on mukavaa, mutta terassille voi olla vaikea keksiä mitään käyttöä, kun sitten vasta joskus keväällä. Vai miten se olikaan?

Rentoudu talvisella terassilla

Makeasti oravainen makaa sammalvuoteellaan, Aleksis Kivi runoili jo 150 vuotta sitten. Kivellä ei ehkä ollut mielessä lasitettu terassi, mutta perusajatus säilyy silti samana: turva ja mukavuus tuo hyvän olon tullessaan. Talven viimasta ja tuiskusta voi nauttia helpommin, jos tietää oman pesän odottavan lämpöisenä ja kuivana. Lämmittimillä ja oikein valituilla tekstiileillä varusteltu lasitettu terassi säilyy parhaimmillaan käyttökunnossa läpi koko pimeän vuodenajan. Kynttilät ja lyhdyt lisäävät tunnelmallisuutta, jota on helppo edelleen rakentaa kätevillä pienillä sisutuskikoilla. Blogistamme ”Sisustusvinkkejä talviselle terassille” voit käydä kurkkaamassa uusia ideoita lasitetun terassin vaivattomaan koristeluun.

Saunan jälkeen on mukava rentoutua lämpimässä oloasussa. Entä vieläkö muistat miten mukavilta kotoisat villasukat tuntuvatkaan paljaissa jaloissa? Ulkona tähtikirkas yö enteilee kiristyvää pakkasta, kuu kimaltelee kuusen lumisina notkuvilla oksilla, ja jossain siellä pimeyden keskellä oravakin torkkuu talviuntaan. Huolellinen ja tarkoituksenmukainen valmistautuminen mahdollistaa sen mukavan pesässään köllimisen, ja pienellä harkinnalla ja varautumisella myös lasitetusta terassista on mahdollista rakentaa mukava pesä kauaksi kavalasta maailmasta.

Lasitettu terassi onnistuneen joulun näyttämönä

Talvea on vaikea ajatella ilman joulua. Keskellä pimeyttä koittava valon juhla on koko perheen mieleen. Mukava yhdessäolo, kiireetön syöminen, lahjojen avaaminen ja tietysti kuusen ympärille kokoontuminen ovat asioita, joihin jaksaa syttyä uudelleen vuodesta toiseen. Joulukuusen tuoksu on jotain niin jäljittelemätöntä, että ilman sitä joulu ei vain tunnu ihan samalta.

Kuitenkin kuusen sisälle tuominen ja sille paikan löytäminen saattaa joskus tuntua hieman vaivalloiselta. Puhumattakaan siitä vääjäämättömästi varisevien neulasten siivoamisesta! Lasitetun terassin avulla nämäkin ongelmat pienenevät kuin itsestään, kun terassin sisustus on helppo muuttaa talven tärkeintä juhlaa vastaavaksi. Blogistamme ”Joulun taikaa” voit helposti poimia vinkkejä lasitetun terassin taipumisesta ikimuistoisen joulun näyttämöksi!

Lue lisää lasitetun terassin hinnoittelusta tästä.


LukkanTakaisin blogiin
Lukkan

Lähetä viesti